Αύριο οι εξελίξεις με την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ 2017-2018

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Ανακοινώσεις  /  Αύριο οι εξελίξεις με την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ 2017-2018
Ντόντης Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Αύριο, Δευτέρα 3/4/2017, αναμένεται η έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης για τον αριθμό εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. 

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, η εξαγγελθείσα μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί σταδιακά και για φέτος θα περιοριστεί στους 500 για όλες τις σχολές αντί της αρχικής μείωσης κατά 1.000 θέσεις. Προφανώς, την επόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί πλήρως το σχέδιο του υπουργείου με την εκ νέου μείωση των υπόλοιπων 500 θέσεων.
Για παράδειγμα, η μείωση των φετινών εισακτέων στο σύνολο των Ιατρικών θα είναι 110 θέσεις αντί των 220 θέσεων που είχε ανακοινωθεί.
Τέλος, αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα υπάρξει τελικά δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης των υποψηφίων για τη δήλωση εξέτασης σε 5ο μάθημα με σκοπό να διευρυνθούν οι επιλογές τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο.
Categories:
  Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.