«Ευρυ-where»:Μηνιαία επιδότηση για internet στους πρωτοετείς φοιτητές

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Panelladikes 2017  /  «Ευρυ-where»:Μηνιαία επιδότηση για internet στους πρωτοετείς φοιτητές
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Mηνιαία επιδότηση για την παροχή internet έως 80% θα έχουν οι 72.000 πρωτοετείς φοιτητές που θα εγγραφούν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα επιδότησης παρουσίασαν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο υπουργείο Παιδείας.

Η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής internet σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων που επιδιώκουν να φέρουν το αύριο στο σήμερα, ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά τη συνέντευξη.

Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση της δράσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς», θα γίνει από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Και Ταχυδρομείων.

Η δράση αφορά φοιτητικά πακέτα παροχής internet τα οποία θα μπορούν να επιδοτηθούν έως 80% και για ποσό έως πέντε ευρώ. 

Η επιχορήγηση  θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται τόσο για υπάρχουσα σύνδεση όσο και για νέα.

Σύμφωνα με τις περσινές προσφορές  που είχαν υποβληθεί από παρόχους αν ένας πρωτοετής φοιτητής επιλέξει πακέτο με μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει είναι μόλις 1.

Για πακέτο που κοστίζει 6 ευρώ και 5 λεπτά ο φοιτητής θα πληρώσει 1 ευρώ και 21 λεπτά και για το πακέτο των 12 ευρώ και 10 λεπτών η συμμετοχή του φοιτητή είναι  7 ευρώ και 10 λεπτά.

Επίσης είπε πως σύντομα θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για το δωρεάν internet σε ακριτικά νησιά.

Το Διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, καθώς, όπως είπε, ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών.

«Αυτή η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων» τόνισε  ο Κώστας Γαβρόγλου«Χθες έκλεισε ο κύκλος του 2017. Κι εμείς το θέμα που ανοίγουμε σήμερα είναι αυτό το φοιτητικής μέριμνας. Οι πόροι που δαπανώνται για σίτιση, μέσα μεταφοράς, στεγαστικό επίδομα και συγγράμματα, φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. Πρέπει να αυξηθούν αλλά κυρίως να ορθολογικοποιηθούν» πρόσθεσε.

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο πρόεδρος, Παναγιώτης Τσαμάκης, σημείωσε ότι η επιδότηση θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται είτε για την υπάρχουσα σύνδεση που έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές είτε για νέα.

Οι φοιτητές θα μπορούν να εισέρχονται με τον κωδικό που θα τους χορηγείται κατά την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και αφού θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα μπαίνουν στο πρόγραμμα σε συμβεβλημένα καταστήματα.

Ο στόχος είναι να έχουν εγγραφεί όλοι οι φοιτητές στο πρόγραμμα έως τον Οκτώβριο, ενώ σημειώνεται ότι πέρυσι, σε μια πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, υπήρχαν εννέα πάροχοι και πάνω από 1.500 σημεία διανομής σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι φοιτητές με τον κωδικό που θα τους χορηγείται κατά την εγγραφή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εισέρχονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (ευρυ where.gr), θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι και θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα ενεργοποιούν την προσφορά της αρεσκείας τους στα συμβεβλημένα καταστήματα.

«Κάλω τους παρόχους να κανουν καλύτερες προσφορές βάσει της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» τόνισε ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως ο στόχος είναι ανάλογες δράσεις να υπάρξουν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε, επίσης, εάν είναι έτοιμο το νέο εξεταστικό σύστημα για να τονίσει ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί την κοινωνία και τα κόμματα, από τα οποία αναμένει τους προτάσεις τους, είναι το νέο λύκειο. Όπως σημείωσε μάλιστα η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000 € και προέρχεται από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πηγή ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Ελίνα Κολύβα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Categories:
  Panelladikes 2017, ΑΕΙ/ΤΕΙ, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.