Η Google γιορτάζει την ιστορία του break στο hip hop με ένα διαδραστικό doodle

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Tech & Science  /  Η Google γιορτάζει την ιστορία του break στο hip hop με ένα διαδραστικό doodle
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Ανακαλύψτε τον dj που κρύβετε μέσα σας με το νέο doodle της Google

Η Google τιμά με τον σημερινό της doodle, την 44η επέτειο από το θρυλικό πάρτυ στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, το 1973, όπου ο Dj Kool Herc δημιούργησε το break στην μουσική hip hop.

Σαν σήμερα, στις 11 Αυγούστου 1973, σε ένα σχολικό πάρτι στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, ο dj Kool Herc είχε μία καταπληκτική ιδέα η οποία δημιούργησε ένα νέο στυλ στο hip hop, το break. Παίζοντας ταυτόχρονα με δύο πικάπ, παράτεινε τα ορχηστικά break επιτρέποντας στο κοινό να χορεύει περισσότερη ώρα. Ένα στυλ που μετέπειτα έγινε χορός, το breakdance, τέχνη, μόδα και ένα σωρό άλλα.

Το σημερινό doodle της Google το έχει επιμεληθεί ο graffiti καλλιτέχνης Cey Adams και έχει 2 διαδραστικά πικάπ που σας επιτρέπουν να δημιουργήστε τα δικά σας samples χρησιμοποιώντας γνωστά τραγούδια απευθείας από την αρχική σελίδα της Google.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε με το ποντίκι σας τα δύο πικάπ δημιουργώντας ηχητικά εφέ. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόματο συγχρονισμό των δύο τραγουδιών ή να το κάνετε χειροκίνητα. Επίσης έχετε την δυνατότητα επιλογής των τραγουδιών που αναπαράγονται από τα πικάπ μέσα από μία μεγάλη γκάμα με κλασικά τραγούδια από καλλιτέχνες όπως ο George Clinton, The Isley Brothers, Billy Squire, και Betty Wright.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η Google προσφέρει διαδραστική μουσική μέσα από doodle, ο Ryan Germick της Google είπε ότι το έργο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα στην ιστορία της εταιρείας.

Η ομάδα εργάστηκε επίσης με βετεράνους της μουσικής βιομηχανίας hip hop, όπως Fab 5 Freddy και Lyor Cohen, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του YouTube Music, για να δημιουργήσουν την γκάμα των καλλιτεχνών που θα ενσωματωθούν στο έργο.

Πηγή: secnews.gr

Categories:
  Tech & Science, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.