Κατάταξη Πρωτοετών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων έτους 2017 – Οδηγίες

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  ΑΕΙ/ΤΕΙ  /  Κατάταξη Πρωτοετών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων έτους 2017 – Οδηγίες
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

H κατάταξη των Πρωτοετών Ευελπίδων του Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018, θα γίνει την 11η Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής. 

Η διαδικασία της κατάταξης θα αρχίσει την 07:30 π.μ.

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΗΣ 2021

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο υπόψη οδηγός κατάταξης, έχει ως σκοπό να παρέχει βασικές πληροφορίες τόσο για την ακολουθούμενη διαδικασία όσο και για την επίλυση τυχόν αποριών, μέχρι την ημερομηνία κατάταξης σου στη Σχολή. Για οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί ή έχεις απορία μπορείς να απευθύνεσαι τηλεφωνικά στα αρμόδια όργανα της Σχολής, στα τηλέφωνα της παρ. 6β του παρόντος.

2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

α. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που είναι το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 21η Δεκεμβρίου 1828. Αποτέλεσε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αντελήφθη από την πρώτη στιγμή τις σοβαρές και πρωταρχικές ανάγκες του νεοσύστατου κράτους σε Στρατό και Υποδομές και ονόμασε του 5 πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες» δηλαδή Καλή Ελπίδα του Έθνους.

β. Το επίγραμμα του εμβλήματος, είναι η φράση του σοφού της αρχαίας Αθήνας Σόλωνα, “ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ”, το οποίο υποδηλώνει το βασικό σκοπό της παιδευτικής αγωγής των Ευελπιδων και του υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας.

γ. Το 1834 η Σχολή μεταστεγάσθηκε στην Αίγινα μέχρι και το 1837 Από το 1837 στεγάσθηκε στον Πειραιά και από το 1854 μέχρι το 1857 προσωρινά στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Δουκίσσης της Πλακεντίας (σημερινό Βυζαντινό Μουσείο).

δ. Ακολούθως επανήλθε στον Πειραιά και το 1894 μεταστάθμευσε εκ νέου στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων που κτίσθηκαν με δωρεά του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, στο πεδίο του Άρεως

ε. Το Σεπτέμβριο του 1982 η Σχολή μεταστάθμευσε στις σημερινές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται ΝΑ των Αθηνών, στο Δήμο Βάρης Αττικής και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο της.

στ. Η μακρόχρονη ιστορία της Σχολής είναι συνυφασμένη μ’ αυτήν του Ελληνικού Έθνους των νεότερων χρόνων καθότι αποτελεί το φυτώριο από το οποίο ξεπηδούν προσωπικότητες, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα πεπραγμένα της Σχολής.

ζ. Η Σχολή σε όλους τους αγώνες του Έθνους δηλώνει παρούσα συμμετέχοντας ενεργά, αφού αποτελεί την δεξαμενή των στελεχών τα οποία αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα «Ιερά και τα Ιδανικά της Φυλής».Έχει συμμετάσχει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μάχη της Κρήτης, 20 Μαΐου 1941 – 29 Μαΐου 1941, με τη συμμετοχή 300 Ευέλπιδων Ιης Τάξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

α. H κατάταξη των Πρωτοετών Ευελπίδων του Ακαδημαϊκού Έτους 2017 – 2018, θα γίνει την 11η Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής  στη Βάρη Αττικής.(Χάρτης). Η διαδικασία της κατάταξης θα αρχίσει την 07:30 Ω. Οι επιτυχόντες/ούσες μπορούν να συνοδεύονται από 1 – 2 άτομα.

β. Την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που καθορίζονται με την Εγκύκλιο Διαταγή Υπ’ αριθμ «16» του ΓΕΕΘΑ (σελ. ΣΤ-3 έως ΣΤ-4) της Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών – τριών, για στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) του Ακαδημαϊκού Έτους 2016 – 17, όπως παρακάτω:

γ. Έλληνες -ίδες που έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια

(1) Φωτοαντίγραφο Απολυτήριο Λυκείου.

(2) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον έχουν εγγραφεί σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέχρι την ορκωμοσία.

(3) Την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και Φωτοαντίγραφο αυτής.

(4) Bιβλιάριο Υγείας παιδικής ηλικίας (όσοι έχουν).

(5) Βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο ανήκαν, ότι παρέδωσαν το Βιβλιάριο Υγείας – Νοσηλείας ή για τους ανασφάλιστους Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχοι αντίστοιχου βιβλιαρίου. (6) Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), σε επίσημο έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ.

(7) Το Στρατολογικό Αριθμό (Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου), (μόνο για άρρενες).

(8) Βεβαίωση ΑΜΚΑ, όσοι έχουν ή προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που αναγράφει τον ΑΜΚΑ.

(9) Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας, όπου πρώτος δικαιούχος θα είναι ο/η επιτυχών/ούσα και θα φαίνεται ο αριθμός και ο ΙΒΑΝ. Σε περίπτωση που η τράπεζα δεν εκδίδει λογαριασμό, τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την έκδοση λογαριασμού και θα πρέπει να τα έχουν στην κατοχή τους, με την κατάταξη οι επιτυχόντες είναι τα εξής:

(α) Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.

(β) Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ, των ιδίων η και των γονέων τους).

(γ) Αντίγραφο λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας (όσοι έχουν).

(δ) Έντυπο Ε1 (από την φορολογική δήλωση των γονέων τους).

(ε) Βεβαίωση φοίτησης (θα εκδοθεί από την Σχολή).

(10) Αριθμός ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ [φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ή άλλο επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ για όσους έχουν (βεβαίωση απογραφής στο ΙΚΑ). Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την έκδοση ΑΜΑ (Αριθμός ασφάλισης) και θα πρέπει να τα προσκομίσουν, οι επιτυχόντες στο πλησιέστερο ΙΚΑ της περιοχής τους, ώστε να εκδώσουν ΑΜΑ, είναι τα εξής:

(α) Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται από το ΙΚΑ.

(β) Φωτοαντίγραφο του ΑΦΜ.

(γ) Φωτοαντίγραφο του ΑΜΚΑ.

(δ) Φωτοαντίγραφο της ταυτότητας.

(11) Να προσκομίσουν, εφόσον κατέχουν, αντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας, καθόσον και λοιπά δικαιολογητικά σπουδών (πτυχία υπολογιστών, αθλητικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.), εφόσον κατέχουν σε αντίγραφο. δ. Έλληνες Καταγόμενους από την Αλλοδαπή που δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια

(1) Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3γ.

(2) Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου.

(3) Λοιπά δικαιολογητικά τα οποία είναι:

Βεβαίωση της Ελληνικής Προξενικής Αρχής της Χώρας προελεύσεώς των, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της Χώρας αυτής (αν δεν έχουν αποκλειστικά την Ελληνική Ιθαγένεια)

Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών (3) μηνών από την κατάταξή τους στη Σχολή, γεγονός που θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση επισήμου κυβερνητικού εγγράφου της Χώρας προέλευσης, θεωρημένου από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή από το οποίο θα προκύπτει η παραίτησή.

ε. Επιτυχόντες που Υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις

(1) Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3γ.

(2) Πιστοποιητικό της Διευθύνσεως Προσωπικού του Κλάδου που υπηρετούν (Διεύθυνση Ο/Σ του ΣΞ), στο οποίο θα φαίνονται ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου στρατοδικείου, ή κοινού ποινικού δικαστηρίου ή με απευθείας κλήση Εισαγγελικής Αρχής για οποιαδήποτε  από τα εκλήματα που αναφέρονται στην υποπαράγραφο 8ζ της Εγκυκλίουκιηκη Προκήρυξης.

στ. Για την ενημέρωσή σας και τη διευκόλυνση της προετοιμασίας των επιτυχόντων/ουσών σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

(1) Επιτρέπεται η κατοχή κινητού τηλεφώνου χωρίς κάμερα. Η χρήση τους επιτρέπεται σε καθορισμένες ώρες.

(2) Η Σχολή θα χορηγήσει όλα τα απαραίτητα είδη διαβιώσεως, ενδύσεως και υποδήσεως, όπως στολές, φόρμες γυμναστικής, πιτζάμες, σεντόνια, πετσέτες καθώς και μικρό αριθμό εσωρούχων και καλτσών.

(3) Υπάρχει δυνατότητα αγοράς διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης από το Κέντρο Ψυχαγωγίας των Ευελπίδων.

(4) Στη Σχολή υπάρχει μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. (5) Συνιστάται όπως οι επιτυχόντες/ούσες έχουν μαζί τους:

(α) Ένα μικρό χρηματικό ποσό για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τους.

(β) Είδη ατομικής καθαριότητας (αν και διατίθενται από το Πρατήριο της Σχολής).

(γ) Προσωπικά αθλητικά υποδήματα, όσοι επιθυμούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018

4. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Όλες οι δραστηριότητες και χρονικές λεπτομέρειες του προγράμματος περιέχονται στο γενικό πρόγραμμα της Σχολής για το εκπαιδευτικό έτος 2017-18.

Οι κύριες εξ’αυτών είναι:

α. Κατάταξη: 11 Σεπτεμβρίου 2017.

β. Βασική στρατιωτική εκπαίδευση: 12 Σεπτεμβρίου -12 Οκτωβρίου 2017.

γ. Α΄ Επισκεπτήριο: 24 Σεπτεμβρίου 2017.

δ. Β΄ επισκεπτήριο: 8 Οκτωβρίου 2017.

ε. Έναρξη ακαδημαϊκής εκπαίδευσης: 16 Οκτωβρίου 2017.

στ. Έξοδος λόγω 28ης Οκτωβρίου: 27 Οκτωβρίου 2017 -29 Οκτωβρίου 2017.

ζ. Έξοδος λόγω ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων: 20 Νοεμβρίου 2017- 21 Νοεμβρίου 2017.

η. Ορκωμοσία: 21 Δεκεμβρίου 2017.

θ. Άδεια Χριστουγέννων-Νέου Έτους: 21 Δεκεμβρίου 2017 – 7 Ιανουαρίου 2018.

ι. Εξεταστική περίοδος Ά εξαμήνου: 11 Ιανουαρίου 2018 – 25 Ιανουαρίου 2018.

ια. Χειμερινή εκπαίδευση στον Υμηττό : 29 Ιανουαρίου 2018 – 23 Φεβρουαρίου 2018.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

α. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Μαραθώνα: 30 Σεπτεμβρίου, 07 Οκτωβρίου,14 Οκτωβρίου 2017 β. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου: 30 Σεπτεμβρίου, 07 Οκτωβρίου,14 Οκτωβρίου 2017

γ. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως: 21 Οκτωβρίου, 04 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου 2017

δ. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών: 28 Οκτωβρίου 2017

ε. Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: 21 Οκτωβρίου, 04 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Μετά την επίσκεψη της 14ης Οκτωβρίου 2017, ημέρα Σάββατο και από ώρα 13:00 έως 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 22:30 είναι η πρώτη έξοδος. (Αυτό θα ισχύσει και για τα Σάββατα: 21 Οκτωβρίου , 04 Νοεμβρίου και 11 Νοεμβρίου 2017).

Η έξοδος για τα επόμενα Σάββατα: 18 Νοε, 25 Νοεμβρίου, 02 Δεκεμβρίου, 09 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβριου θα είναι από την 10:00 έως την Κυριακή 22:30.

6. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

α. Δρομολόγια Υπηρεσιακών Λεωφορείων Σχολής Εξόδου

(1) Σχολή ↔ Σταθμός Μετρό Ελληνικό και συγκεκριμένα με τις παρακάτω λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν

(2) Δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΕ) τη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου:

(α) 115: Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι,

(β) 116: Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι,

(γ) 120: Γλυφάδα – Βάρη (Πηγαδάκια) – Προαστιακός Κορωπίου,

(δ) Χ96: Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Πειραιά )

(ε) Χ97: Σταθμός Μετρό Ελληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος » προς το σταθμό Μετρό Ελληνικό) (3) Τα αναλυτικά δρομολόγια των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/).

β. Χρήσιμα τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης είναι τα εξής:

(α) Επόπτης Ασφαλείας (ΕΕΑΣ): 2108904100

(β) Τηλεφωνικό Κέντρο ΣΣΕ: 2108904000 (Εσωτερικό 4026)

γ. Η ταχυδρομική Διεύθυνση της Σχολής είναι: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902

δ. Επιπλέον πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις στην ιστοσελίδα στης Σχολής: www.sse.army.gr

7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Δκτής, οι Αξκοί και οι καθηγητές καθώς και όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό εργαζόμενο με επαγγελματισμό, σύνεση, σοβαρότητα και αγάπη θα στηρίξουμε την προσπάθεια σου για την γρηγορότερη και κατά το δυνατόν ευκολότερη ένταξη σου στο στρατιωτικό περιβάλλον. Να είσαι σίγουρος/η, ότι η Σχολή αποτελεί το καταλληλότερο Στρατιωτικό Ανώτατο ίδρυμα που θα σε μεταμορφώσει σε ηγέτη, ικανό να εμπνέει με τον χαρακτήρα, το ήθος, άρτια επιστημονικά και στρατιωτικά καταρτισμένο.

Πηγή: www.foititikanea.gr

Categories:
  ΑΕΙ/ΤΕΙ, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.