ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Δικαιολογητικά και η Διαδικασία για την ολοκλήρωση των Εγγραφών!

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Panelladikes 2017  /  ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Δικαιολογητικά και η Διαδικασία για την ολοκλήρωση των Εγγραφών!
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων, Νέο σύστημα

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών στα ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα πραγματοποιούνται από Τρίτη 5/9 έως και Πέμπτη 14/9.

Η ηλεκτρονική εγγραφή γίνεται με ενιαίο τρόπο για όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα μέσω πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η αίτηση εγγραφής και η δήλωση των απαραίτητων στοιχείων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2018: Νέο σύστημα, διδασκαλία και παπαγαλία

Ολοκλήρωση Εγγραφών στη Σχολή

Οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε πολύ σύντομο διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Σε ορισμένα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ απαιτείται η προσκόμιση Δικαιολογητικών από τους Πρωτοετείς Φοιτητές στη Γραμματεία του Τμήματός/Σχολής προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες (δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο κτλ).

Σύμφωνα με έρευνα ορισμένα από αυτά τα Ιδρύματα είναι: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Ηπείρου. (Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις σχετικές ανακοινώσεις των Ιδρυμάτων αυτών).

Δικαιολογητικά Σύμφωνα με πληροφορίες τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Τμήματός σε ορισμένα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι Πρωτοετείς Φοιτητές μετά το πέρας των ηλεκτρονικών εγγραφών είναι τα παρακάτω:

  1. Δύο (2) φωτογραφίες
  2. Φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  4. Εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα αποστείλει στα Ιδρύματα της χώρας τους ονομαστικούς  πίνακες των  φοιτητών που πραγματοποίησαν ηλεκτρονική εγγραφή και θα ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας των φοιτητών.

Πηγή: Foititikanea.gr

Categories:
  Panelladikes 2017, ΑΕΙ/ΤΕΙ, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.