ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.»

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 5 έτη ago
Αρχική  /  2017  /  ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.»

Ξεκινά η υλοποίηση για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, τ. Β΄ 4316/11-12-17, δύο Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την πρόσληψη εκπαιδευτικών ΠΕ02 και ΠΕ03 για την υλοποίηση Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθώς και την πρόσληψη Ψυχολόγων.

Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος σε 9 ΕΠΑ.Λ. και από το επόμενο σχολικό έτος θα γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ. Λ. της χώρας. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση της εικόνας της στην κοινωνία και τους μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών της Α’ τάξης, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο σχολείο. Η δράση αυτή υλοποιείται με εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία από δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα στην τάξη, στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ

Μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική δράση αποτελεί η πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑ.Λ. για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και τη σύνδεση των σχολείων με υφιστάμενες ψυχοκοινωνικές δομές.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές δράσεις όπως, την εκπόνηση Σχεδίων Δράσης με άξονα την καινοτομία και τη δημιουργικότητα και τα οποία θα χρηματοδοτούνται γι’ αυτό τον σκοπό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιεί θεσμούς όπως εκείνον του «Συμβούλου Καθηγητή» και του «Συμβουλίου της Τάξης» ώστε να βελτιωθεί το κλίμα της σχολικής κοινότητας και να καταστήσει ελκυστικότερη την επαγγελματική εκπαίδευση ως επιλογή στους μαθητές.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ :

12-12-17_ΜΝΑΕ-ΠΙΛΟΤΙΚΟ

ΠΗΓΗ : www.minedu.gov.gr

The post ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.» appeared first on Φροντιστήρια Ντόντης.

Powered by WPeMatico

Categories:
  2017, ΕΠΑ.Λ., επαλ, ΠΑΙΔΕΙΑ, Πανελλαδικές 2018, πανελλήνιες 2017, που να στείλω το παιδί φροντιστήριο, προσφορές φροντιστήρια φροντιστήριο θεσσαλονίκη, Φροντιστήρια δυτικά, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ, φροντιστηρια λυκειου θεσσαλονικη, φροντιστήρια ΝΤΟΝΤΗ, Φροντιστήριο για Γυμνάσιο, Φροντιστήριο Λυκείου, φροντιστήριο ντόντης
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000