Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  ΑΕΙ/ΤΕΙ  /  Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018 Μετεγγραφές Φοιτητών:

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο.

Να αναφερθεί πως πέρσι οι εγγραφές των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 5 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Οδηγός … επιβίωσης για πρωτοετείς φοιτητές από το Α.Π.Θ.

 

Πως μπορείτε να πάρετε Μετεγγραφή σε άλλη πόλη Μετεγγραφές Φοιτητών:

Πάρα πολλοί είναι οι φοιτητές που είδαν το όνομα τους ανάμεσα στους  στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 αλλά για λίγα Μόρια δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή/Τμήμα στην πόλη που επιθυμούσαν.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να εκτίναξει και φέτος τις αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών για να πάρουν μετεγγραφή σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ «εντός έδρας» κοντά στον τόπο καταγωγής τους καθώς τα έξοδα της φοιτητικής ζωής μακριά από το πατρικό τους είναι υψηλά.

Να θυμίσουμε πάντως ότι πέρσι με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των θέσεων για τους μετεγγραφόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ήταν το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα.

Πολλοί είναι ακόμη οι γονείς που έχουν ήδη κάποιο παιδί να σπουδάζει σε κάποια πόλη και υπολόγιζαν να περάσει και το άλλο παιδί στην ίδια πόλη ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώνουν περισσότερα ενοίκια.

Το προηγούμενο διάστημα ορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Συγκεκριμένα οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα Πανεπιστημίων – ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να μεταγραφούν οι Πρωτοετείς Φοιτητές 2017-2018.

ΠΗΓΗ: http://www.foititikanea.gr

Categories:
  ΑΕΙ/ΤΕΙ, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.