Σεμινάρια Αντιμετώπισης του Άγχους των Εξετάσεων. Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “Ντόντης”

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Ανακοινώσεις  /  Σεμινάρια Αντιμετώπισης του Άγχους των Εξετάσεων. Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “Ντόντης”
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “Ντόντης” έχουν ξεκινήσει ένα εγχείρημα που θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τους μαθητές.

Τα Σεμινάρια Αντιμετώπισης του Άγχους των Εξετάσεων

Το άγχος είναι μια λέξη που την ακούμε καθημερινά γύρω μας και τη χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε συναισθήματα ανησυχίας, νευρικότητας και φόβου που συχνά συνοδεύονται από σωματικά συμπτώματα. Το άγχος είναι παραγωγικό και λειτουργικό μέχρι ένα βαθμό αφού κινητοποιεί το άτομο και το βοηθά να είναι δημιουργικό, να βρίσκεται σε εγρήγορση και να εντείνει την προσπάθειά του προκειμένου να ολοκληρώσει τους στόχους του.

Όσο πλησιάζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις το άγχος των εφήβων κορυφώνεται. Το άγχος αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό των μαθητών και ενεργοποιείται κυρίως από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με το φόβο της αποτυχίας. Ο έφηβος ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαδικασία της εξέτασης και σκέφτεται πως εάν αποτύχει θα απογοητεύσει τους γονείς του καθώς δεν θα έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Γι’αυτό τον λόγο τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “Ντόντης”  θέλοντας να παραμείνουν κοντά στους μαθητές, να τους ενθαρρύνουν και να τους επαινέσουν για την προσπάθεια που καταβάλουν, διοργανώνουν  Σεμινάρια Αντιμετώπισης του Άγχους των εξετάσεων που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο χώρο του Φροντιστηρίου από ΨυχολόγοΕξειδικευμένη στη Συμβουλευτική Παιδιών- Εφήβων και στην Ειδική Αγωγή.

Categories:
  Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, εκδηλώσεις, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.