Στην Πελοπόννησο ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής (pics)

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Photos  /  Στην Πελοπόννησο ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής (pics)
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Σε έναν ελαιώνα στην νότια Πελοπόννησο βρίσκεται μια από τις πιο μοναδικές εξοχικές κατοικίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, που έχει κάνει πολλά εξειδικευμένα Μέσα να «παραληρούν». Ο λόγος για την Villa Ypsilon στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας.

Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της βίλας είναι ότι είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτελεί συνέχεια του φυσικού τοπίου. Διαθέτει μια πράσινη οροφή σε σχήμα ύψιλον, από την οποία έχει πάρει και το όνομά της. Στην οροφή του κτηρίου σχηματίζονται τρεις «αυλές» που φωτίζονται με διαφορετικό τρόπο κατά την διάρκεια της ημέρας.

H Villa Ypsilon έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Θεόδωρο Σαραντόγλου Λαλί και Dora Sweijd του αρχιτεκτονικού γραφείου LASSA architects.

Το σπίτι είναι κατασκευασμένο σε έναν λόφο που προσφέρει θέα προς την θάλασσα, ενώ από τα ανατολικά έχει θέα προς το βουνό. «Το ύψος του σπιτιού είναι περιορισμένο στο ύψος των ελαιόδεντρων που το περιβάλλουν για να είναι ενσωματωμένο με τον περιβάλλοντα χώρο», σημειώνει ο Θοδωρής Σαραντόγλου.

Οι εσωτερικοί του χώροι είναι οργανωμένοι σε δύο βασικά μέρη: Μια πιο ιδιωτική περιοχή που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια και μια πιο κοινόχρηστη περιοχή που περιλαμβάνει την κουζίνα και το σαλόνι.

Categories:
  Photos, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.