Στη Σουηδία οι μαθητές μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα fake news από την Α Δημοτικού

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Ανακοινώσεις  /  Στη Σουηδία οι μαθητές μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα fake news από την Α Δημοτικού
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας απέδειξε για άλλη μία φορά γιατί αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να εξοικειώνονται τα παιδιά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από μικρή ηλικία, εισάγει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα ψηφιακών σπουδών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της χώρας, Γκουστάβ Φρίντολιν, «η Σουηδία θα πρέπει να είναι μία χώρα όπου κάθε παιδί στο σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εκπαίδευση στον προγραμματισμό θα πρέπει να ξεκινά από νωρίς».

Πέρα όμως από αυτό, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ειδική διδασκαλία, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την ικανότητα να διαχωρίζουν τις αξιόπιστες από τις αναξιόπιστες πηγών ειδήσεων.

«Πρέπει να γνωρίζουν τι μπορούν να εμπιστευτούν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας σοβαρής πηγής ενημέρωσης και της προπαγάνδας. Και να μπορούν επίσης να διαμορφώσουν μια σωστή εικόνα του τι είναι αληθές βάσει γεγονότων και όχι βάσει των λεγόμενων κάποιου που προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός.

Οι μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα σπουδών αναμένεται να ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπουργείο Παιδείας θέλει να καταργήσει τους δασκάλους καλλιτεχνικών από τα σχολεία;
Πηγή: www.alfavita.gr

Categories:
  Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.