ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Tech & Science  /  ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Στο ψηφιακό εργαστήρι του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Το “House of Da Vinci” είναι ένα νέο φανταστικό παιχνίδι που προτρέπει τους παίκτες να περιηγηθούν στον απίστευτο κόσμο του Λεονάρντο μέσα από έξυπνα και πολύπλοκα αινίγματα.

Τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, η καλλιτεχνική επιρροή του Λεονάρντο είναι τεράστια.

Αντίγραφα, παραλλαγές και χαρακτικά αποδεικνύουν τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχουν γίνει δεκτά η ποικιλία των συνθέσεών του, οι τυπολογικές καινοτομίες του και οι δομικές αρχές του.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, οι άνθρωποι που ειδικεύονται στην μελέτη και την ερμηνεία των σχεδίων που άφησε ως κληρονομιά στην ανθρωπότητα η μεγαλοφυία του Λεονάρντο ντα Βίντσι όλο και πληθαίνουν.

Η υπογραφή και μόνον του αινιγματικού καλλιτέχνη της Αναγέννησης αρκεί για να

περιβάλλει με μια αύρα μυστηρίου οποιοδήποτε σχέδιό του – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αυτόματες μηχανές. Κατά μια εκδοχή, τα ανδροειδή «Αυτόματα» ή τα αυτοκινούμενα κουτιά του με τους δαιδαλώδεις μηχανισμούς από τροχαλίες, δεν ήταν απλώς τεχνικές ασκήσεις ή έστω φανταστικοί πειραματισμοί του Λεονάρντο, αλλά και κανονικές κατασκευές που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε χρήσιμες μηχανές. Και όχι μόνο πολεμικές.

Στο περιβάλλον της παπικής αυλής καταπιάστηκε με διάφορα επιστημονικά πειράματα και μελέτες και σχεδίασε το έργο της αποξηράνσεως των ελών της περιοχής Ποντίνι. 

 

Ο Ντα Βίντσι σχεδίασε και αποπειράθηκε να κατασκευάσει καθεμία από τις αυτόματες μηχανές του, αλλά δεν κατάφερε τίποτα σπουδαίο γιατί εγκατέλειπε συχνά τις ιδέες του (όπως και πολλά από τα ζωγραφικά του έργα) αναβάλλοντας τη βελτίωσή τους για κάποιον πιο εύθετο χρόνο, που μάλλον δεν ήρθε ποτέ.

Όπως και να ‘χει η μεγαλοφυία του Λεονάρντο εξακολουθεί να τροφοδοτεί διαρκώς με γρίφους την μοντέρνα επιστήμη.

Η ιστορία του παιχνιδιού The House of Da Vinci της Blue Brain Games μοιάζει σαν συνέχεια στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν – χωρίς αυτομαστιγώματα, δολοφονίες και συνομωσίες στην αυλή της Εκκλησίας – μόνο που τώρα, αυτή η εκπληκτικά λεπτομερής (και ιστορικά ακριβής) ιστορία σας επιτρέπει να περάσετε στο σπίτι του μεγάλου δημιουργού, να εξερευνήσετε τον κόσμο του και να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε τι τον έκανε να εξαφανιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ψυχολογικό πείραμα της NASA με έξι απομονωμένους ανθρώπους

Κι ενώ το ταξίδι στο εργαστήριό του ξεκινάει, εσείς μπορεί να ανακαλύψετε την ολοκαίνουργια εφεύρεσή του.

To 1516 ο Λεονάρντο μετακόμισε στη Γαλλία στο παλάτι της Αμπουάζ. Το ισόγειο έγινε το εργαστήριό του και ο πρώτος όροφος και δεύτερος όροφος στεγασαν τους μαθητές του.

 

Θα συναντήσετε μηχανήματα πολιορκίας, μυστικά περάσματα, πολύπλοκα κλειδωμένα κιβώτια κρυμμένα πολύ πιο πέρα από τα σημεία που μπορεί να δει το απλό μάτι.

Θα εξερευνήσετε σχέδια σχετικά με την ανατομία, την αρχιτεκτονική, ακόμη και ιπτάμενα αντικείμενα, μηχανικά παζλ, έκκεντρους περιστρεφόμενους μηχανισμούς, συρόμενα τείχη, όλα βασισμένα στις πραγματικές εφευρέσεις ή ατελή σχέδια του Λεονάρντο.

  • Κι ενώ παίζοντας το House of Da Vinci ξέρετε ότι θα βουτήξετε στον ακριβή χρόνο και κόσμο που ο ίδιος κατοικούσε,
  • θα μπορέσετε με τεχνολογική ακρίβεια και πανέμορφο καλλιτεχνικό σχεδιασμό
  • να εξερευνήσετε το σπίτι του,
  • να περιηγηθείτε στο εργαστήριό του,
  • να εξετάσετε τα ανατομικά και αρχιτεκτονικά του μοντέλα,
  • να ξεφύγετε από τα δωμάτια τα οποία θα νιώσετε ότι σας παγιδεύουν,
  • να μπορέσετε να θέσετε σε λειτουργία μηχανισμούς και πραγματικές εφευρέσεις (από τα αληθινά σχέδια του μεγάλου καλλιτέχνη) και
  • να λύσετε το ύστατο μεγάλο αίνιγμα: που χάθηκε ο μεγάλος εφευρέτης!

Στην διάρκεια της παραμονής του στη Γαλλία ο Λεονάρντο δεν ζωγράφιζε, περιορίστηκε στην ταξινόμηση των χειρογράφων και σημειώσεών του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Astroparty στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά τεχνολογικά σόου, προβολές και αφιερώματα με ελεύθερη είσοδο

 

To House of Da Vinci είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι για το Σαββατοκύριακο. Αν και η λύση του μπορεί να απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο. Κυκλοφορεί σε iOS και Android, Mac και PC.

Στο “Ηouse of Da Vinci” θα μπορέσετε να θέσετε σε λειτουργία μηχανισμούς και πραγματικές εφευρέσεις (από τα αληθινά σχέδια του μεγάλου καλλιτέχνη) και να λύσετε το ύστατο μεγάλο αίνιγμα: που χάθηκε ο μεγάλος εφευρέτης!

Ως στρατιωτικός συμβούλος του Καίσαρα Βοργία ο Λεονάρντο πρότεινε βελτιώσεις σε οχυρωματικά έργα και ανέπτυξε πολεμικές μηχανές.

Πηγή: www.lifo.gr

Categories:
  Tech & Science, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.