Σχολιασμός Θεμάτων των Αρχαίων Προσανατολισμού

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Ανακοινώσεις  /  Σχολιασμός Θεμάτων των Αρχαίων Προσανατολισμού
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

LOGO

 

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ.

Πώς κρίνονται τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού

Όπως ορθά επισημαίνεται από την Ομοσπονδία  Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται ποιοτικά και απαιτητικά, καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Το Διδαγμένο κείμενο ήταν από την 4η και 5η  ενότητα του «Πρωταγόρα» του Πλάτωνα και οι τρεις ερμηνευτικές ερωτήσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν αναμενόμενες  χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.  Η 3η (συνδυαστική) ερώτηση στηρίχθηκε σε απόσπασμα του μεταφρασμένου κειμένου της 1ης ενότητας και, όπως είναι φυσικό, απαιτούσε υψηλό βαθμό γνώσης και κατανόησης του περιεχομένου του φιλοσοφικού διαλόγου. Σημειώνουμε πως το απόσπασμα της 4ης ενότητας ήταν συνέχεια του κειμένου που δόθηκε στις πανελλαδικές του 2015.

Οι Ετυμολογικές ερωτήσεις (αντιστοίχιση) στο α΄ υποερώτημα ήταν πολύ σαφείς και σχετικά εύκολες, ενώ στο β΄ υποερώτημα υπήρχε και η πρωτοτυπία του σχηματισμού φράσεων από λέξεις του κειμένου αλλά με  άλλη σημασία. Η άσκηση αυτή – εκτός από ενδιαφέρουσα- πρέπει να θεωρηθεί  και αρκετά εύκολη για τον μέσο, τουλάχιστον, μαθητή.

Στην Εισαγωγή η Επιτροπή επανήλθε  στις ερωτήσεις Σωστού – Λάθους, που σε κάποιο βαθμό διευκολύνουν κάπως τους μαθητές (αλλά κυρίως τους βαθμολογητές).

Το Αδίδακτο κείμενο προερχόταν από τον Ισοκράτη (Φίλιππος, 26-27) και μπορεί να θεωρηθεί αρκετά απαιτητικό, με δεδομένο μάλιστα ότι δε δόθηκε καμία άγνωστη λέξη. Εξαιρετικά χρήσιμη πάντως για την κατανόηση του κειμένου πρέπει να θεωρηθεί η σημείωση που προτάχθηκε για το περιεχόμενο του αδίδακτου κειμένου. Οι  ερωτήσεις της γραμματικής ήταν σχετικά απλές, αλλά απαιτούσαν από τους μαθητές την ύπαρξη βασικών τουλάχιστον γνώσεων.

Οι ερωτήσεις του συντακτικού, χωρίς να θεωρούνται δύσκολες,  απαιτούσαν ικανοποιητικό βαθμό γνώσης του συντακτικού.

 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Categories:
  Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.