Τι ισχύει για την εισαγωγή σπουδαστών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι γίνεται στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Ανακοινώσεις  /  Τι ισχύει για την εισαγωγή σπουδαστών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι γίνεται στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων
Σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων με δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες στις Στρατιωτικές Σχολές, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ πρέπει να είναι υγείης και να έχουν άρτια σωµατική διάπλαση, όπως ορίζει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄/27-1-2014).
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Π.Δ.
οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη την παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία κ.ά. εντάσσονται στις κατηγορίες Ι/3, Ι/4, Ι/5.
οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές που πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι/2, Ι/3, Ι/4 κρίνονται ακατάλληλοι.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές ανεξάρτητα αν δίνουν γραπτές ή προφορικές εξετάσεις έχοντας διαπιστωμένη δυσλεξία ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία.
Όλοι οι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών στο πλαίσιο των ΠΚΕ θα εξεταστούν από τις επιτροπές που θα συσταθούν, και εκεί θα διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι απόρριψης της αίτησής τους.
Δηλαδή κάποιος πχ. με δυσλεξία μπορεί να κάνει κανονικά την αίτησή του, να συμμετέχει στις ΠΚΕ και τότε μπορεί να κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για εισαγωγή σε Στρατιωτική Σχολή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω ισχύουν και για την εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Categories:
  Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.