Φιλολογία 2017! Ο δρόμος προς την επιτυχία!

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Άρθρα Κεντρικής Σελίδας  /  Φιλολογία 2017! Ο δρόμος προς την επιτυχία!
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης, φοιτητές, ΑΠΘ, φιλολογία

 

 

Φιλολογία 2017 ! Ο δρόμος προς την επιτυχία !

Κάνοντας έναν απολογισμό για τη φετινή χρονιά που διένυσαν οι μαθητές μας, έχοντας φυσικά εμάς δίπλα τους, απαριθμούμε πολλές επιτυχίες!

Ας γνωρίσουμε τις μαθήτριες μας που πλέον είναι φοιτήτριες στο τμήμα της Φιλολογίας.

Η μαθήτρια μας, επί δύο χρόνια, Μαρία Χαλκίδου είναι πλέον φοιτήτρια στο τμήμα της Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Συνδυάζοντας διάβασμα και μπάσκετ κατέρριψε τον στόχο της και είναι έτοιμη για την φοιτητική ζωή!

Για να φτάσεις να λέγεσαι φοιτήτρια πέρασες μία αρκετά δύσκολη χρονιά. Πες μας πως ήταν η διαδρομή;

Ήταν μία πολύ όμορφη χρονιά. Ξεκινήσαμε όλοι πολύ αγχωμένοι, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά μπήκαμε γρήγορα στο κλίμα καθώς μας βοήθησαν πολύ οι καθηγητές  και ο κύριος Ντόντης. Ήμασταν ένα δυνατό τμήμα και το κλίμα μας βοηθούσε όλους να αποδώσουμε, ωστόσο ήταν  δύσκολος ο συνδυασμός διαβάσματος, σχολείου, φροντιστηρίου. Δεν είχαμε άλλες ασχολίες εκτός από το διάβασμα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε!

Μέσα στη χρονιά είχαμε πάρα πολλά διαγωνίσματα που φυσικά βοηθούσαν πολύ, γιατί μας κρατούσαν συνεχώς σε εγρήγορση και καλύπταμε τα κενά μας ώστε να προχωράμε παρακάτω στην ύλη. Ήταν όλα διαγωνίσματα προσομοιώσεως πανελληνίων, 3ωρων, με επίβλεψη, ησυχία και αρκετά απαιτητικά ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

 

Με μία τόσο καλή προετοιμασία, όπως προανέφερες, πως αντέδρασες όταν είδες τα θέματα μπροστά σου;

Ένιωθα έτοιμη, δεν αγχώθηκα και δεν θόλωσε το μυαλό μου όπως συμβαίνει σε άλλα παιδιά. Ξεκίνησα από αυτά που θεώρησα πιο εύκολα κι άφησα για το τέλος αυτά που δεν ήμουν 100% σίγουρη και έτσι ανταποκρίθηκα πάρα πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα.

 

Μέσα σε αυτή τη χρονιά ποια ήταν η στάση των γονιών σου;

Οι δικοί μου, νομίζω, ήταν πιο αγχωμένοι, ενώ εγώ το έβλεπα πιο ήρεμα, επειδή ήξερα που βαδίζω, τι κάνω και πόσο διαβάζω. Ήταν πιο ανήσυχοι, μου μιλούσαν συνέχεια και μου τόνιζαν ότι δεν τελειώνει τίποτα με το πέρας των πανελληνίων. Γενικότερα, ήταν πάρα πολύ υποστηρικτικοί απέναντι μου και συνεχώς δίπλα μου.

Επίσης, παράλληλα με το διάβασμα των πανελλαδικών εξετάσεων συνυπήρχαν και οι προπονήσεις σου στο μπάσκετ. Πως το διαχειρίστηκες και τι συμβουλεύεις  τους υποψηφίους, καθώς οι περισσότεροι δεν ξέρουν εάν μπορούν να αθλούνται κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

Στην αρχή ξεκίνησα να παίζω σε ένα σταθερό ωράριο και τα προλάβαινα όλα, όμως το Δεκέμβριο μετά από  τραυματισμό στο δεξί μου χέρι και επιλογή των γονιών μου, σταμάτησα να πηγαίνω τόσο συχνά και έπαιζα μία φορά την εβδομάδα για να ξεφεύγω, να αδειάζω το μυαλό μου και να αφιερώνω και λίγο χρόνο για τον εαυτό μου.

Πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να διακόπτουν τελείως την άθληση, γιατί είναι μια διέξοδος από το διάβασμα όπως ακριβώς και μια βόλτα με τους φίλους σου. Βέβαια οι περισσότεροι διαλέγουν τις εξόδους, αλλά μπορείς να κάνεις και κάτι που αγαπάς εσύ, επειδή αυτή τη χρονιά επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδική στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα από ΕΠΑ. Λ. Μαθήτρια της Σταυρούπολης

 

Η επόμενη μαθήτρια μας και πλέον φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι η Κεσσίδου Ευρώπη.

 

Είσαι, λοιπόν, και επίσημα φοιτήτρια. Πες μας τις σκέψεις σου.

Είμαι πολύ χαρούμενη, επειδή πέρασα στη σχολή που ήθελα από την αρχή της χρονιάς και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Προς το τέλος η αλήθεια είναι ότι προβληματιζόμουν καθώς άκουγα ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον κλάδο, αλλά θεωρώ ότι όταν σου αρέσε κάτι πολύ θα το  κυνηγήσεις και θα πετύχεις. Οπότε νιώθω καλά με τον εαυτό μου για την επιλογή μου.

 

Προφανώς και η φετινή χρονιά είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας. Πως ήταν το κλίμα στο σπίτι, στο φροντιστήριο αλλά και γενικότερα πώς ήταν όλη σου η χρονιά;

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και να πω μπράβο σε όποιον τήρησε ένα πρόγραμμα στο διάβασμα του. Όσο και να προσπαθείς είτε θα μείνεις παραπάνω στο σπίτι για να διαβάσεις είτε θα ξεχαστείς πολύ και θα κάτσεις έξω με τις παρέες σου. Ήταν, λοιπόν, μία γεμάτη χρονιά.

Η οικογένεια μου καταλάβαινε ότι υπήρχε άγχος και πίεση, όμως πάντα ήταν υποστηρικτικοί και ήρεμοι. Αντίστοιχη στήριξη είχαμε και στο φροντιστήριο από τους καθηγητές μέχρι τον διευθυντή μας. Η ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν ιδανική, γινόταν φυσικά σωστό μάθημα, αλλά υπήρχαν και ευχάριστα διαλλείματα που γελούσαμε και χαλαρώναμε. Δεν ήταν δηλαδή βαρετά και μονότονά, ξέφευγες και παρακολουθούσες πιο συγκεντρωμένος τους καθηγητές.

 

Πολλοί μαθητές εξέφρασαν αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις προηγήθηκαν των πανελληνίων. Ποια είναι η γνώμη σου;

Ακόμη είμαι διχασμένη για το θέμα αυτό. Από την μία πλευρά είχαμε περισσότερο χρόνο για να διαβάσουμε για την πανελλαδικές, αλλά οφείλαμε να αφιερώσουμε λίγο    χρόνο και για τις ενδοσχολικές, για να έχουμε ένα καλό απολυτήριο καθώς οι καθηγητές δε χαρίζουν τους βαθμούς. Βέβαια το πρόγραμμα του φροντιστηρίου με βοήθησε να ρυθμίσω το διάβασμα μου και να συνδυάσω και τα δυο.

Κλείνοντας, θυμάμαι ότι ασχολιόσουν με το μπαλέτο. Πώς συνδύασες κάτι τόσο καλλιτεχνικό με το διάβασμα;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος το περιόρισα κι δεν πήγαινα για πολλές ώρες, όμως αυτό γινόταν επειδή στο επίκεντρο ήταν οι πανελλήνιες. Αλλά, ήταν μια ευχάριστη ασχολία, μια διέξοδος από την κούραση. Γενικότερα, πιστεύω ότι οι μαθητές που ακολουθούν ένα άθλημα ή κάποια άλλη εξωσχολική δραστηριότητα δε πρέπει να την σταματάνε τελείως εξαιτίας των εξετάσεων, αλλά να ρυθμίζουν σωστά το πρόγραμμα τους. Ειδικά εάν αυτό υπάρχει για πολλά χρόνια στη ζωή τους, τους προτρέπω να συνεχίσουν, διότι είναι μια συνήθεια που είναι κρίμα αν χαθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτος στο Οικονομικών Επιστημών του ΠΑ.ΜΑΚ. Μαθητής της Σταυρούπολης

Η επόμενη μαθήτρια μας που επίσης είναι εισακτέα στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων είναι η Ροδάνθη Λάκκα.

 

Διένυσες μια χρονιά με αρκετό διάβασμα, ωστόσο τα κατάφερες. Πες μας ποιοι ήταν οι αρωγοί της επιτυχίας σου ;

Ήταν όντως μια δύσκολη χρόνια. Υπήρξαν δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές στο ταξίδι αυτό. Τα διαγωνίσματα του φροντιστηρίου ήταν πολλά, όμως διευκόλυναν την πρόοδο μας.

Τεράστια βοήθεια φυσικά πήρα από τους καθηγητές μας και από τους συμμαθητές μου, γιατί νιώθαμε σα να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που αντιμετώπιζε ένα κοινό πρόβλημα, τις πανελλαδικές. Και η οικογένεια μου ήταν πάντα δίπλα μου.

 

Όντας μια καλλιτεχνική φύση, δικαιολογείται ο εξαιρετικός βαθμός σου στην έκθεση. Πως όμως κατάφερες να ισορροπήσεις τόσες δραστηριότητες;

Πρώτα απ’ όλα γράφω στην βραβευμένη επί δυο χρόνια εφημερίδα ΄΄Αεργίτες΄΄ και διαχειρίζομαι το Blog μου booksandrosesblogspot. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να κάνω όλα αυτά παράλληλα, αλλά με την βοήθεια φίλων τα κατάφερα.

 

 

ΣΥΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ                        

Categories:
  Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.