Bitcoin για πρώτη φορά στα 4.500 δολάρια: Φούσκα;

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Tech & Science  /  Bitcoin για πρώτη φορά στα 4.500 δολάρια: Φούσκα;
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Το Bitcoin έφτασε σήμερα τα 4.500 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το κρυπτο-νόμισμα έχει τετραπλασιάσει σε αξία από τον Δεκέμβριο και οι ειδικοί αρχίζουν να νιώθουν νευρικοί.

Ο Peter Schiff, ένας μακροπρόθεσμος αντίπαλος στην ιδέα ότι η κρυπτοεπιτήρηση έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές, αποδίδει την άνοδο σαν μια περαιτέρω απόδειξη ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα που πρόκειται να σκάσει.

Αν τον πιστέψετε, ήρθε η ώρα να αποτραβηχτείτε, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Ο Schiff ανέφερε στο CoinDesk ότι το Bitcoin είναι υπερβολή:

”Υπάρχει βεβαίως πολλή δημοσιότητα σχετικά με το Bitcoin και την κρυπτογράφηση, και αυτό συμβαίνει με τις φούσκες εν γένει. Η ψυχολογία της φούσκας το προκαλεί. Απλά πείθεστε ότι θα λειτουργήσει, και όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο πεπεισμένος είστε ότι έχετε δίκιο. Αλλά δεν ανεβαίνει γιατί θα λειτουργήσει. Αναρριχείται λόγω κερδοσκοπίας.

Μπορεί να είναι σωστό, αλλά το TNW μίλησε με έναν άλλο ειδικό, ο οποίος είχε μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zen Protocol Adam Perlow δήλωσε:

”Οι άνθρωποι δεν κερδοσκοπούν στο Bitcoin με το Bitcoin. Είναι ένα πλεονέκτημα. Είναι πολύ καλό να είσαι ένα περιουσιακό στοιχείο και να προσφέρεις αξία. Αν είναι φούσκα, μοιάζει πολύ με το διαδίκτυο. Ήταν και αυτό μια φούσκα και έσκασε. Το Διαδίκτυο όμως είναι ακόμα εδώ.

Ο Schiff ίσως να μην είναι τόσο αισιόδοξος για το Bitcoin, επειδή δεν είναι πραγματικά οπαδός της κίνησης. Είπε επίσης:

”Το κύριο όφελος του bitcoin (το μόνο τμήμα της κοινωνίας όπου χρησιμοποιείται για κάτι άλλο εκτός από την κερδοσκοπία) είναι το έγκλημα.

Ο Perlow όμως στην ερώτηση σχετικά με την εσφαλμένη αντίληψη ότι το Bitcoin είναι χρήσιμο μόνο σε εγκληματίες, έδωσε μια πολύ διαφορετική οπτική γωνία:

”Η κρυπτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς μεγάλους σκοπούς που δεν μπορεί να κάνει κάποιο κανονικό νόμισμα. Έχουμε δει την Ινδία να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του νομίσματός της, τις μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες, παράνομες, είναι τρελοί για τα κρυπτό-νομίσματα. Όλοι έχουν ψηφιακά πορτοφόλια. Σε άλλα μέρη, όπου μπορεί να υπάρχει μια πιο ολοκληρωτική κυβέρνηση, θα ήταν αδύνατο να διεξάγετε οικονομικές συναλλαγές με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Το κρυπτο-νόμισμα, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση βοήθειας για ανθρώπους που είναι σε μέρη όπου δεν μπορούν να αναφέρουν τα χρήματα που έχουν ή λαμβάνουν. Επίσης, επιλύει πολλά μικρότερα προβλήματα, όπως τη συνεργασία με διεθνείς εταιρείες χωρίς να χρειάζονται οι τράπεζες για να ασφαλίσουν τις συναλλαγές. Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin είναι η πιο δημοφιλής κρυπτογράφηση, και επομένως έχει τη μεγαλύτερη δυναμική.

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι: πόσο θα ανέβει το Bitcoin;

Ένας δημοφιλής επενδυτής γνωστός σαν masterluc, που αναφέρεται σαν θρυλικός από τον ιστοχώρο κρυπτογράφησης Coin Telegraph, αναφέρει ότι θα χτυπήσουμε τα 15.000 μέχρι τον Δεκέμβριο. Μην δίνετε όμως και τόση σημασία, αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι που προβλέπουν ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, συμπεριλαμβανομένης και της Goldman Sachs που μέχρι σήμερα οι προβλέψεις της έχουν βγει αληθινές.

Όσο για τα παραπάνω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα πρέπει να πάρετε τις οικονομικές σας συμβουλές από ένα site που δεν ειδικεύεται με το Bitcoin.

Πηγή: secnews.gr

Categories:
  Tech & Science, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.