Desmos: Ανακαλύψτε τη μαγεία των μαθηματικών παίζοντας!

By ΝΤΟΝΤΗΣ Φροντιστήρια 6 έτη agoNo Comments
Αρχική  /  Tech & Science  /  Desmos: Ανακαλύψτε τη μαγεία των μαθηματικών παίζοντας!
Φροντιστήριο Θεσσαλονίκη Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικα Υπολογισμός Μορίων, Πανελλήνιες 2018, Αποτελέσματα Πανελληνίων,Βάσεις,Παλαιότερα θέματα πανελλήνιες,φροντιστήρια θεσσαλονίκης,βαθμοί πανελληνίων

Τα μαθηματικά είναι η επιστήμη πίσω από όλες τις άλλες επιστήμες. Αποτελούν το υπέρτατο “εργαλείο” για όλους τους κλάδους της φυσικής, βρίσκονται πίσω από όλες τις θαυμαστές κατασκευές που βλέπουμε γύρω μας, αλλά και πίσω από την αλματώδη τεχνολογική πρόοδο του τελευταίου αιώνα. Αλλά μη νομίζεις πως πρέπει να είσαι πυρηνικός φυσικός ή σχεδιαστής… πυραύλωνγια να χρησιμοποιείς μαθηματικά. Ακόμη κι αν θες να φτιάξεις κάτι τόσο απλό όσο, πχ, ένα σπιτάκι για το σκύλο ή να κρεμάσεις μια αιώρα, ή ακόμη και όταν υπολογίζεις τον ΦΠΑ ή τη φορολογία, χρησιμοποιείς μαθηματικά!
Αν όλα αυτά σε γοητεύουν και θα ήθελες να πειραματιστείς και να μάθεις περισσότερα, το Desmosπροτίθεται να σε διδάξει την ομορφιά πίσω από τις “ακαταλαβίστικες” εξισώσεις!

Το Desmos είναι, ταυτοχρόνως, site αλλά και app, το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις μαθηματικά με απλό και κατανοητό τρόπο. Η αρχή του Desmos έγινε από μια κοπελιά, η οποία προσπαθούσε να φτιάξει ένα “graphing calculator“, δηλαδή ένα “κομπιουτεράκι” το οποίο θα μπορούσε να “ζωγραφίζει” γραφικές παραστάσεις. Λίγο αργότερα, οι προγραμματιστές του Desmos πήραν μια πολύ σημαντική απόφαση: το Desmos θα λειτουργούσε χρησιμοποιώντας την HTML5, τη “γλώσσα” μέσω της οποίας λειτουργούν όλα τα σύγχρονα sites, κάτι που σημαίνει πως το Desmos λειτουργεί μέσα σε browser!
Αφού κατάφεραν και έφτιαξαν ένα — ίσως το καλύτερο — graphing calculator, οι άνθρωποι του Desmos άρχισαν να προσθέτουν λειτουργίες και δυνατότητες στο πρόγραμμά τους, με αποτέλεσμα να τραβήξουν την προσοχή πολλών ακαδημαϊκών, μαθηματικών και μη.

Πλέον, το Desmos δεν περιορίζεται σε “απλή” λειτουργία calculator, αλλά διαθέτει μια πολύ πιο σημαντική πλευρά: το “teacher“, το οποίο είναι αυτό που λέει το όνομά του: ένας δάσκαλος που θα σε μυήσει στα μαθηματικά με απλές ασκήσεις, βήμα προς βήμα, και πάντα με οπτική αλληλεπίδραση. Αν φοβάσαι πως θα καταλήξεις να γράφεις εξισώσεις σε ένα άσπρο χαρτί (στην οθόνη πάντα), κάνεις λάθος. Το Desmos δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οπτική πλευρά του πράγματος, ενώ και οι ασκήσεις του δεν είναι “στεγνά” μαθηματικά, αλλά χρησιμοποιούν παραδείγματα και προβλήματα από άλλους τομείς, όπως η φυσική, για να γίνονται πιο κατανοητά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το καλύτερο όλων; Είναι δωρεάν! Μπορείς να κατεβάσεις το app για το smartphone σου, είτε αυτό είναι Android είτε iPhone, και να αρχίσεις να παίζεις μαθαίνοντας. Μάλιστα, στο site του Desmos θα βρεις πάμπολλες δραστηριότητες, σειρές μαθημάτων φτιαγμένες από καθηγητές μαθηματικών και δασκάλους από όλο τον κόσμο, αλλά και πολλά videos που εξηγούν τις λειτουργίες του Desmos.
Σου αρέσουν τα μαθηματικά ή απλά ψάχνεις ένα καλό πρόγραμμα για να εξασκήσεις το μυαλό σου; Το Desmos σε περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά!

Πηγή: blog.public.gr

Categories:
  Tech & Science, Ανακοινώσεις, Άρθρα Κεντρικής Σελίδας, Τελευταία Νέα
το αρθρο κοινοποιηθηκε 0 φορες
 000

Leave a Reply

Your email address will not be published.