Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2019

7 Απριλίου 2019 - 11:00 - Lazart Hotel

Με μια ματιά:

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής αλλά και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μετά την αναβάθμιση πολλών τμημάτων ΤΕΙ της χώρας σε Πανεπιστήμια προκύπτουν νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και τους μαθητές.

Δέσμευση αλλά και προτεραιότητά μας πέρα από το διδακτικό μας έργο, είναι να προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες σας για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν το Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών.

Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη ημερίδα, σε συνεργασία με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Συνοπτικά:

 • Όλες οι νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα
 •  Η έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού μετά τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής
 •  Πλήρης ανάλυση των νέων τμημάτων μετά την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια (π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
 •  Επαγγέλματα του Μέλλοντος και σύγχρονες εξειδικεύσεις
 •  Η νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας του μέλλοντος
 •  Καινοτόμες ειδικότητες για την ελληνική αγορά εργασίας
 •  Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας
 •  Νέες αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο
 •  Σχολές Γρίφοι σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο
 •  Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων (Υποψήφιοι 10%, Μαθητές με Παθήσεις, Αθλητές κ.ά.)
 •  Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων
 •  Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Πυροσβεστική Ακαδημία, Λιμενικό Σώμα
 • Το Μηχανογραφικό Κύπρου (πλεονεκτήματα και ευκαιρίες σπουδών)
 •  Έξυπνες Εναλλακτικές Διέξοδοι μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Κεντρικός Ομιλητής

Γεώργιος Γατούδης

Ο Γεώργιος Γατούδης ασκεί το επάγγελμα του συμβούλου σταδιοδρομίας στην εταιρεία EMPLOY την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα και αποτελεί τον επιστημονικό υπεύθυνο στον τομέα επιλογής μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αρθρογραφεί και μετέχει σε έρευνες για θέματα παιδείας και έχει δώσει αρκετές διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής καριέρας. Επιπλέον, αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας του οδηγού σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη. Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου επί σειρά ετών απασχολήθηκε στο κομμάτι της επιστημονικής έρευνας συμμετέχοντας σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.

Η παράλληλη ενασχόλησή του με την εκπαίδευση, οδήγησε σε στροφή της επαγγελματικής του καριέρας. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ξεκινώντας ταυτόχρονα και την ενασχόλησή του με τη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την συμβουλευτική, με αποκορύφωμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εν λόγω αντικείμενο.

Όλα αυτά που θέλεις να ρωτήσεις!

Σε ενδιαφέρει κάτι συγκρεκριμένο;
Μη διστάσεις να θέσεις από τώρα τις ερωτήσεις σου για να τις απαντήσουμε,
ακόμη και προσωπικά στο mail σου!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Το μήνυμά σας